Personvernerklæring – informasjonskapsler/cookies

Når du bruker et nettsted utviklet og/eller driftet av Plapre, legger nettleseren din igjen elektroniske spor og informasjon. Vi bruker denne informasjonen til å bedre innholdet på nettstedene.

Denne siden inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedene vi har produsert (personopplysningsloven § 19) og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18 1.ledd).

Ansvar

Plapre er ansvarlig for innhenting og bruk av personopplysninger som gjøres i forbindelse med drift og vedlikehold av nettstedet. Plapre besørger selv databehandling, utvikling, drift og vedlikehold av eget nettsted, samt nyhetsbrev. Plapre AS er behandlingsansvarlig av personopplysningene dine. I de tilfellene hvor vi har utviklet nettstedet for kunder og samarbeidspartnere, har disse også tilgang til opplysningene som samles inn.

Webanalyse

Vi benytter Google Analytics til webanalyse. Informasjonen brukes til å bedre innhold og navigasjon for brukere av nettstedene. Besøk på nettstedet registreres som anonym informasjon. Informasjonen inneholder ikke identifiserbare personlige opplysninger.

Formålet med dette er å utarbeide statistikk som vi bruker for å forbedre og videreutvikle informasjonstilbudet på nettstedet. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er: Hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes.

Se Google Analytics sine prinsipper for sikkerhet og personvern for å lære mer om hvordan verktøyet innhenter, lagrer og benytter data.

Informasjonskapsler (cookies)

De aller fleste nettsteder i dag benytter seg av såkalte informasjonskapsler eller cookies for å bedre brukeropplevelsen. Informasjonskapsler er små tekstfiler som plasseres på enheten  din når du laster ned en nettside. Innholdet i informasjonskapslene utveksles mellom din enhet og nettsiden hver gang du ser på en side. Informasjonskapslene sørger for at nettstedet fungerer best mulig og benyttes ikke for å identifisere deg som person.

Nettsteder utviklet av Plapre benytter seg av informasjonskapsler som gjør at nettstedet husker tidligere brukerinnstillinger gjort på siden, og gir oss statistikk som vi benytter til å gjøre nettstedene våre bedre for brukerne. Vi lagrer cookies som brukes av nettleseren din for våre egne statistikkverktøy og for tredjeparts-tjenester vi bruker til annonsering.

Hensikten med dette er å kunne samle informasjon om hvilke sider på nettstedet som besøkes, hvor mange unike brukere som besøker nettstedet og hvilke interaksjoner som gjøres (f.eks. utfylling av skjemaer, klikk på lenker eller scrolling inne på sidene). Nettstedet lagrer ingen personlig identifiserbar informasjon om deg eller enheten du bruker, med unntak av informasjon du sender med i bestillingsskjemaer og kontaktskjemaer. Vi bruker dine personlige opplysninger kun til å kontakte deg.

Forhåndsinnstilling i nettleser om at brukeren aksepterer informasjonskapsler/cookies anses som samtykke. Ved å benytte nettstedene utviklet av Plapre samtykker du i at vi kan lagre informasjonskapsler på din enhet.

Her finner du informasjon om hvordan du kan stille inn nettleseren for å akseptere eller avvise informasjonskapsler.

Hvilke informasjonskapsler bruker vi?

Hvilke informasjonskapsler brukes på nettsteder avhengig av behov og omfang av tjenesten den tilbyr. Her beskrives alternativene man kan komme over på nettsteder vi utvikler og drifter.

Google Analytics (_ga)

__utmz

Denne ser hvor du kom fra (søkemotor, nøkkelord, link, etc.) når du landet på våre sider. Vi bruker Google Analytics både internt på våre sider, men også i bannere og bilder. Derfor kan du av og til se to informasjonskapsler som heter __utmz.

__utma

Denne viser hvor mange ganger du har vært inne på våre sider, slik at vi kan se hvor mange brukere vi har som er inne for første gang og hvor mange som kommer innom våre sider oftere.

__utmb og __utmc

Disse viser hvor lenge du befinner deg inne på våre sider, og hvor lenge besøket varer. De slettes når du forlater våre sider.

Optimizely

Optimizely er et verktøy for å optimalisere en nettside ved å A/B-teste forskjellige sider/elementer på nettstedet. Dette betyr at vi kan vise forskjellige variasjoner på deler av nettstedet for våre besøkende. Vi bruker denne aggregerte dataen til å se hvilken variasjon som gir best resultat og med dette optimaliserer vi brukeropplevelsen på vårt nettsted.

Optimizely bruker 4 forskjellige tredjeparts cookies:

  • “OptimizelyEndUserId” – Inneholder sluttbrukerens unike id. Noe som er er en kombinasjon av tidstempel og et tilfeldig nummer. Ingen informasjon om deg eller din kunde er lagret i det.
  • “OptimizelyBucket”, – Lagrer hvilket eksperiment og variasjon som brukeren har blitt eksponert for slik at brukeren blir eksponert for samme variasjon hver gang.
  • “OptimizelySegments”, – Lagrer informasjon om hvor brukeren kom fra og hvilken enhet brukeren er på som feks. nettleser, kampanje, mobil, kilde-type.
  • “OptimizelyPendingLogEvents” – Brukes som en “cache” for en brukers handling mellom sporings-kall. Når sporings-kallet er gjort vil cookien bli slettet. Dette er for å sørge for at alle events faktisk blir sporet selv om brukeren utfører handlinger i rask rekkefølge.

AdForm

Adform brukes i sammenheng med bruk av annonser på eksterne nettsider (som for eksempel nettaviser). AdForm bruker informasjonskapsler for å holde rede på hvilke annonser som vises, antall ganger de har blitt vist osv. Dette gjøres på anonym basis, og kan ikke spores tilbake til enkeltpersoner. Det finnes ikke personopplysninger som navn, e-post eller adresser i disse kapslene, som kan ha følgende navn: TPC, GCM, XCM, C, cid og uid. Disse kapslene leveres av domenene adform.net eller track.adform.net.

Facebook

Facebook bruker informasjonskapsler for å forbedre sin tjeneste, men også for å kunne vise relevante annonser. Les mer om hvordan Facebook behandler informasjonskapsler.

Tredjeparts informasjonskapsler

Alt etter hvilke funksjoner som finnes på siden, kan tredjeparts informasjonskapsler også være tilgjengelig. Disse kan for eksempel være Google AdWords-kapsler for å vise relevante annonser der dette er satt av tredjepartssidens administrator.

Hvordan slette informasjonskapsler?

Hvordan du kan slette informasjonskapsler, varierer for ulike nettlesere. På nettvett.no finner du en guide som tar deg igjennom denne prosessen for Chrome, Internet Explorer og Opera.

Kontaktinformasjon

Kontaktinformasjon som oppgis via skjemaer (f.eks. e-post, bedrift og navn), brukes kun for at leverandøren skal kunne respondere på din forespørsel. Plapre deler ikke denne informasjonen med andre enn annonsøren du har kontaktet (med mindre loven krever dette). Plapre står ikke ansvarlig for annonsøren sin bruk av informasjonen du gir.

Vi kan revidere denne personvernerklæringen fra tid til annen. Gjeldende personvernerklæring vil alltid finnes på plapre.com/personvernerklaring.

 


 

Har du spørsmål ang. innsamling av data og informasjonskapsler kan du sende oss en e-post på webmaster@plapre.com eller benytte deg av kontaktskjema på kontaktsiden.